fbpx

De omgeving

Het charmante dorp Bemmel ligt in de gemeente Lingewaard en heeft ruim 12.000 inwoners. Lingewaard ligt in nationaal landschap De Gelderse Poort, aan de splitsing van de Rijn in Waal en Nederrijn/Pannerdensch Kanaal en die zich als Nederrijn bij Huissen weer opsplitst in de IJssel.

Bemmel is van alle gemakken voorzien. Het centrum van Bemmel is compleet, compact, overzichtelijk en gezellig. Supermarkten, winkels, scholen en sportfaciliteiten… alle voorzieningen zijn in de buurt. Er is een actieve winkeliersvereniging die zich met vele vrijwilligers inzet voor diverse evenementen zoals bijvoorbeeld de traditionele kerstmarkt en carnaval. Ook zijn de jaarlijkse ponymarkt met kermis en de kortebaandraverij alom bekend en natuurlijk de Bemmelse Dweildag.

De voormalige R.K. Donatuskerk, midden in Bemmel aan de Markt, is tegenwoordig in gebruik als KerkTheater. Op cultureel gebied heeft Bemmel het goed voor elkaar.

En natuurlijk is het pronkstuk Kasteel de Kinkelenburg een echte eyecatcher.

Hoogtepunten in beleving van natuur en landschap zijn de Gendtse buitenpolder, De Bemmelse Waard, de Roswaard en de Klomperwaard bij Doornenburg. In Doornenburg staat ook het grote, fraaie middeleeuwse kasteel Doornenburg, wat zeker een bezoekje waard is. En dan natuurlijk Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog. Vanaf het dak heeft u een spectaculair uitzicht! Sportief? In Lingewaard kunt u prachtig fietsen en wandelen.

Een dagje erop uit? Zowel Arnhem als Nijmegen liggen op slechts 20 autominuten rijden. En met de A325 en A15 dichtbij, zijn ook steden zoals Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven goed bereikbaar.

×